...

Hoe houd ik mijn sokken in perfecte staat?

Sokkies logo
Sokken in perfecte staat

Hoe houd ik mijn sokken in perfecte staat?

Nadat je jouw prachtpaartje hebt ontvangen wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Alle moeders weten dit natuurlijk al lang, maar hier een aantal tips van ons.

  1. Koud wassen
  2. Niet strijken, wel drogen
  3. Bewaar je sokken plat
  4. Binnenstebuiten wassen
  5. Bewaar de voetjes samen
  6. Was op kleur
  7. Gebruik geen bleek
  8. Koop kwaliteitssokken

1. Koud wassen is goud waard

Was de sokken zo koud mogelijk, het liefst op maximaal 30 graden. Zo blijven ze mooi in vorm en krimpen ze niet.

2. Niet strijken, wel laten drogen

Geen idee wie tijd heeft om sokken te strijken, maar we willen het toch gezegd hebben: strijk je sokken niet. Wat je wel mag doen is ze laten drogen op een droogrek. Stop ze niet in de droger, dan vervagen ze sneller en kunnen ze krimpen.

3. Bewaar je sokken plat

Wellicht klinkt dit gek, maar je sokken plat bewaren is beter voor de vorm. Ze opfrommelen in een bolletje of in elkaar gevouwen zorg ervoor dat ze uit vorm raken.

4. Binnenstebuiten wassen

Het zweet van jouw zweetvoetjes wordt zo mooi meegenomen door de wasmachine. Ook wordt de print minder snel aangetast.

Sokken in perfecte staat

5. Bewaar de voetjes samen

Als je even niet oplet eet je wasmachine zomaar je favoriete paartje op. Niemand wil alleen zijn, ook jouw sokken niet. Gebruik een waszak voor je sokken en je sokken leven nog lang en gelukkig (samen).

6. Was op kleur

Waarschijnlijk probeer je je was zoveel mogelijk te scheiden in kleur en wit. Doe dit ook met sokken, gooi je prachtige witte paartje niet bij de groene en blauwe paartjes.

7. Wees geen leek, gebruik geen bleek

Bleek en sokken zijn de grootste vijanden. De garen worden zo aangetast wat uiteindelijk zal resulteren in gaten in je sokken. Dat wil niemand.

8. Koop altijd kwaliteit

Kwalitatief goede sokken gaan jaren mee, zeker als je bovenstaande tips toepast. Sokken met een hoger percentage katoen, zoals Sokkies (>80%), zitten lang lekker.

Sokken in perfecte staat

Kort samengevat

Lang verhaal, kort samengevat: was koud en gebruik zo min mogelijk hitte. Behandel je sokken met liefde, doen zij hetzelfde terug voor jouw voetjes.

Vraag nu uw gratis proefdesign aan

Wilt u binnen 24 uur een gratis ontwerp door professionele designers ontvangen? Neem dan direct contact op en u hoort snel van ons.

Bekijk ook eens onze andere blogartikelen

Uw (kerst)boom in Brazilië

Uw (kerst)boom in Brazilië

We hebben dit jaar samen met OneTreePlanted voor elke order één boom geplant in de Amazone. Sokkies draagt bij aan een betere wereld.