Sokkies Blog

Wat is het verschil tussen
sportsokken en reguliere sokken?

Wat zijn sportsokken?

De naam zegt het stiekem al, het zijn sokken om mee te sporten. Althans, dat was ooit de bedoeling toen ze werden bedacht. Tegenwoordig zien we steeds vaker sportsokken terug in het straatbeeld. Ze worden ook wel de athletic of tennissokken genoemd. Veelal zijn het witte sokken met in een (klein) logo op de bovenste helft van de sokken.

Voordelen van sportsokken:

  • Sportsokken houden warmte vast
  • Je zweet minder in speciale sokken
  • Sportsokken zijn beter gevormd naar je voeten
  • Slijtvast
sportsokken

Waaruit bestaan sportsokken?

Sportsokken hebben een aantal unieke kenmerken wat de sokken anders maakt dan onze reguliere- of werksokken. Zo bestaat de sok voor 75% uit katoen, 20% polyamide en 5% spandex.

Een uniek kenmerk bevindt zich op de zool en op de bovenzijde van de sok: de ‘ribbels’. De sokken worden verstevigd en krijgen een unieke uitstraling en pasvorm. Daarnaast zweet je minder in sportsokken door de samenstelling van materialen.

Sportsokken detail

Kun je sportsokken bedrukken?

Jazeker! Zoals alle sokken die wij maken worden ook sportsokken opgebouwd uit garen. Een logo of patroon wordt opgebouwd uit garen. Het zit dus als het ware in de sok zelf. Daardoor blijft het logo altijd zichtbaar en slijt het niet door wassen of veelvuldig gebruik.

De juiste pasvorm van sportsokken

Een goede sportsok zit als gegoten om de voeten en het onderbeen. Niet te strak en niet te los. Onze sokken hebben een hoog percentage spandex, dit zorgt ervoor dat de sokken passen in maat 38 t/m 46. Dankzij de rekbaarheid van de sok zal deze perfect aansluiten om de voet.

Wilt u ook zo'nprachtigesokken?

Wilt u ook zo’n prachtige Sokkies voor uw organisatie?

    Comments are disabled.